Yhteystiedot & Info

Liikkuminen alkoi pienenä leikkiessämme pihalla muiden lasten kanssa. Apurattaiden jäätyä pyörästä pois huristelin pyörällä myös matkat lähimmän ystävän luo. Ala-asteella alkoi tutustuminen erilaisiin urheilulajeihin kannustavan ja liikunnaniloa viljelleen opettajan johdolla. Suosikkilajeiksi muodostuivat pesäpallo ja koripallo. Liikunnasta muodostui myös tapa, jolla kokoonnuimme kaveriporukan kanssa. Koulupäivän jälkeen saatoimme palata kentälle pelaamaan pesäpalloa keskenämme.  Joulujuhlan lumihiutale-esityksestä saamiemme kehujen myötä ystäväni ja minä päädyimme harrastamaan balettia, jonka parissa sain ensimmäiset esiintymiskokemukseni.

Koulu vaihtui ylä-asteeseen ja pyörämatkat sen mukana toiseen suuntaan, mutta kulkuväline noin 5 km:n matkalle säilyi samana. Ylä-asteella jätin jäähyväiset baletille ja seuraavana tapasin elämäni pitkäkestoisimman rakkauden – aerobicin! Joka viikko kävelin äitini, ystävättäreni ja hänen äitinsä kanssa Oulun Naisvoimistelijoiden järjestämille valovoimaisen ohjaajan pitämille aerobic-tunneille. Pian tuon jälkeen siirryin yksityisen kuntosalin asiakkaaksi. Annoin tuolloin aerobickille pikkusormeni ja se vei koko käden.

Tuli aika muuttaa opintojen perässä Oulusta Turkuun, mutta ryhmäliikunta ei jäänyt siinäkään vaiheessa. Yliopistoliikunta ja hyvillä opiskelija-alennuksilla varustetut kuntosalit tulivat tutuiksi myös Turussa. Siellä luotiin myös pysyviä ystävyyssuhteita yli tiedekuntarajojen, mikä oli omiaan lisäämään viihtyvyyttä uudessa asuinpaikassa. Jossain vaiheessa ajattelin siirtymistä kilpaurheilijaksi yleisurheiluun, mutta kyseeseen tuleva laji oli minulle epäselvä. Ja kuten elämässä toisinaan käy, tiettyjä asioita tulee eteen juuri otolliseen aikaan. Tuohon aikaan minua kysyttiin ryhmäliikuntaohjaajaksi ja siitä kaikki alkoi. Useiden koulutusten myötä olen ohjannut Kuntosipissä, Turun Urheiluliitossa, Yliopistoliikunnassa, M&MKuntotalolla, Gym2000:lla, Nautiluksessa (nyk. Lume), Raision Garden Gymillä, KuntoileVille Maskussa, Masku Gymillä, Kaarinan SunSportissa, Raision Liikuntakeskus Apollossa, Leaf Areenalla ja Silverplus Terveyskuntoklubilla. Nykyään ohjaan Turussa Motivus Centrumissa, Raision EasyFitissä ja Fit Kaarinassa.

Lopulta päädyin alan vaihtoon liikunnan pariin ja hankin itselleni personal trainer koulutuksen. Sillä oivalsin, että koko elämäni ajan liikunta oli ollut pieni osa elämääni, mutta se oli antanut minulle paljon. Päädyin antamaan sille enemmän aikaani ja energiaani ja entistä enemmän se on minulle antanut.

Yhteystietoni

Tmi Marita Autere
040 7779029
marita@yhdessatavoitteeseesi.fi

Yhteistyökumppanit
Leaf Areena

LesMills

SunSport Women

Apollo Gym
LesMills