Palvelut

Henkilökohtainen kuntovalmennus on laajimmillaan asiakkaan arjen kokonaisvaltainen elämäntaparemontti. Tällöin asiakkaan aiemmat tottumukset heitetään kokonaisuudessaan romukoppaan ja aloitetaan yhdessä alusta arjen kokoaminen pala palalta asiakkaan päämääriä ja terveellisiä elämäntapoja palvelevaksi. Toisessa ääripäässä arjen tottumukset kaipaavat vain pientä hienosäätöä esim. ravintoaineiden tai ruokailutottumusten suhteen. Joillekin personal trainerin tietämys tulee tarpeeseen kenties jotakin tiettyä lajia tukevan kuntoiluohjelman laatimiseen. Nämä lienevät henkilökohtaisten kuntovalmentajien tyypillisimpiä palvelutehtäviä ja sitä ne ovat myös minulle.

Vaikkakin ammattinimike henkilökohtainen kuntovalmentaja tai personal trainer viittaa vain yhden asiakkaan palvelemiseen, voi se olla myös ryhmään kohdistuvaa. Parisuhteessa ja perheessä elävillä on tietyt vaikeudet toteuttaa tarvittavia uudistuksia tai muutoksia elämässään, jos perhe tai elämänkumppani ei niitä tue. Tuolloin suurempi todennäköisyys onnistumiseen on, jos  koko ”yksikkö” otetaan mukaan projektiin. Tuolloin yleensä ”yksikön” yhteinen aika muuttuu todelliseksi yhdessä vietetyksi laatuajaksi.

Koska omaan pitkäaikaisen kokemuksen ryhmäliikunnan saralla, on ryhmäliikuntatuntien ohjaaminen luonnollinen osa palveluitani. Ohjaamisien osalta minua ovat työllistäneet työnantajieni lisäksi erilaiset yritykset ostaessaan vakiotunteja työntekijöilleen kuin myös TYKY-päiviä järjestäessään. Urheiluseurat ostavat myös ryhmäliikuntatunteja valmennettavilleen.

Trainer4You Kuntosalivalmentajana teen myös haastattelun perusteella kuntosaliohjelmia ja Trainer4You Ravinto-ohjaajana analysoin ruokapäiväkirjoja sekä neuvon ruokailuun liittyvissä asioissa.